keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Avoin kirje poliisille


Kuvan otosta 27 sekunnin (EXIF data) kuluttua paikalle tulee poliisimies - joka huutaa:
" Ajakaa se lehdistö helvettiiin täältä". 
Katsomme toisiamme, vielä työssä oleva superammattilainen ja minä - satunnaisia keikkoja kuvaava eläkeläinen. Helvettiin toivottaa poliisi meidät, jotka kaikkein vähiten aiheuttamme  ongelmia. Me emme häirinneet poliisia, emme mielenosoittajia, emmekä ketään paikalla olijaa. 
-
Poliisi suojeli tarkasti juuri raastuvassa kiellon saanutta järjestöä. Poliiseja oli tukemassa fasistimarssia jokseenkin suhteessa: yksi poliisi / viisi natsia.
Yleisen oikeustajun suhteen istiriita on merkillinen. Kielletyt tunnukset liehuvat ilmassa ja iskulauseet pilkkaavat.
"Poliittinen poliisi, kansanpetturi". Ymmärrän, että meidät lehtikuvaajat helvettiin toivottanut poliisi otti murhetta huutelusta - mutta kohdisti vihareaktionsa ihan väärin.Transferenssi?
-
Natsit huutavat raastuvanoikeuden puheenjohtajan nimeä ja liittävät siihen "kansanpetturi" karjaisun. Hei fasisti, olitko ajatellut collateral damagea. Mitäpä jos tuon huudon kuulee huomenna koulun pihalla mainitun tuomarin totaalin syytön lapsi ja hänen kiusaajansa. Mitäpä jos huutelullanne tuhoatte pienen ihmisen elämän? Jäljet pelottavat, koulukiusaus on hankalaa kestää.
-
Tilaisuus oli lähinnä surullinen epätoivon julkitulo.
Oletin - ettei oikeutta halventavia suojella- vaan sanktioidaan.
Niin ei käynyt.

-
Alla kolme omituista scrc:tä IS syötteestä. Miten pitäisi suhtautua siihen, että poliisi suojelee RO:ssa toimintakiellon kohdanneita fasisteja.



Fasistimarssia suojeleva paineilma-asella varustautunut poliisi Helsingissä Narinkkatorilla .
Samanlaisella ammuttiin pari vuotta sitten vastamielenosoittajaa silmään.




Viiden tunnin miettimisaika. Olen yhä enemmän ihmeissäni.
Käännetään asetelma.
Entä jos raastuvanoikeudessa olisi ollut koko maan ANTIFA, heidän järjestönsä olisi lakkautettu ja kiellety kantamasta anarkistin punaista ja sloganeita.
Sitten he olisivat lähtenyt marssimaan kielletyt liput liehuen ja vihaa täynnä olevia iskulauseita huutaen. Olisiko poliisi suojellut heitä - ajanut marssia uhkaavat fasistit kauemmas?  Hypoteettisesti...........kuvittele tuohon anarkistien liput, kauanko kulkue olisi jatkanut?





.....lopulta muutama kuva vielä lisää öisen ihmettelyn jälkeen.
Poliisi antoi massiivisen näytön - varmaankin osoittaen sen sekä päättäjille, että kansalle. Mutta merkillistä, miten näyttö kohdennettiin. Poliisi suojeli fasisteja, joista osa oli saanut toimintakiellon tunnuksineen. Toki poliisi on oikeistolainen - oman tutkimuksensa mukaan. Esiintyminen oli tavanmukaista aggressiivisuutta lehdistöä kohtaan, josta esimerkkinä meitä helvetiin toivottanut päällystön jäsen. Hänessä oli kamera kiinni
( tarkistushaluisille vihjeeksi, koska ei poliisi ainakaan minua ole 40 vuoden urani aikana kertaakaan uskonut).

 
Poliisi ei  tunnu käsittävän, että PRESS liivi ei ole sama asia kuin SOO liivi... Me olemme paikalla töissä kuten poliisi, ei osallisina miekkarissa. Olemme vuorotyössä je menemme minne esimies käskee.

-
Kun natsijoukon keskellä vastapuolen henkilö näytti keskisormea lipulle, haki kymmenkunta mellakkavarusteisiin pukeutunutta poliisia hänet heti pois. Mistä tieto heille tuli, oliko natseilla kommunikaatiokanava poliiseihin? Vaikka poliisi teki kaikkensa, että fasisteilla oli täysi mahdollisuus osoittaa RO kiellonkin jälkeen mieltään, huusi joukko silti poliisivastaisia sloganeita. Tämäkään ei mene jakeluun minulle.
-
Kun joukkoa lähestyi itsensä kaupunginvaltuuston neutraaliksi tarkkailijaksi esittäytynyt henkilö, kysyen jotain, käytiin häneen heti kiinni ja retuutettiin väkivalloin pois ja poliisi...otti retuutetun kauemmas varsin rajusti. Toiminnan kohdennukset olivat merkillisiä katutasolla ja vieressä katsoessa.
-
Poliiseja oli melkoisen paljon. Keravalle heitä ei riittänyt ja 16 vuotias tyttö pääsi hengestään. Keravalla (35 000 asukasta) ei ole enää poliisia ja huumekauppa väkivaltoineen rehottaa avoimesti keskustassa, uudellamaalla puhutaankin jo "Keravan Valinnasta". Takavuosina meillä oli muutama randomhenkilöihin kohdistunut murha ja poliisi tulikin takaisin. Kun vaimentui kuohunta, lähti poliisi taas pois.
-
Paikalla oli myös rajavartiosto, tulikin olo, että tämä oli vallanpitäjien koko koneiston näyteikkuna. Ehkä Rajaa kiinnosti punaisia lippuja varpaiden päällä pitänyt Saksan uusnatsien edustajisto.  Kun olen kuvannut oikeita ja todella rumia mielenosoituksia Keski-Euroopassa, tämä mitätön ja kiltti tapahtuma sai uhkaamattomuuteensa nähden nähden liikkeelle valtavan koneiston.













Kaupunki laseroi taivaalle sinistä, mutta taustalla taivas oli sodan vihanpunainen. Kuin siihen vastaten, Mannerheimin varjo häilyi seinällä.




PÄIVITYS 
HS:n perjantaisen jutun mukaan aikanaan poliisin silmäänampuma mielenosoittaja haettiin kotoaan ja pantiin varmuuden vuoksi säilöön, kunnes mielenosoitukset menivät ohi. Poliisi EI 
kuitenkaan hakenut potkimalla miehen tappanutta Torniaista säilöön, siellä mies järjesteli aatetovereiden rivejä kuin ei mitään olisi tapahtunut. . Jonkinasteinen epäsuhta?
Narinkkatorilla natsijoukosta haettiin miehiä pois ajoittain ( kuvat alla). Kun en tiedä kenen joukoissa seisoivat, tuli mieleen olivatko nämäkin ennaltaehkäisevää toimintoja.
Vaikuttaa siltä, että poliisi pitää enemmän äärioikeistosta - kuin heitä vastustavista. Historian valossa toki  selvää, mutta kansalaisen silmiin hm...ikävää.
Tutkimusten mukaan kansa luottaa edelleen poliisiin, mutta en ole urani aikana tavannut journalistia, joka niin tekisi, kun on tehnyt muutaman vuoden alan töitä.




Kysyjille:
"olen neutraali ja minua harmittaa yhtälailla anarkistien väkivaltasiiven touhu kuin näiden mininatsienkin. Myönnän kuitenkin , että sympatiani ovat pikkuruisen ja onnettoman ihmispolon puolella, ovat aina olleet".






9 kommenttia:

Dr- Pekka Roponen kirjoitti...

Jos Jorea ei olisi, hänet pitäisi keksiä. Hänen elämäntehtävänsä on ollut kertoa ihmisille kuvilla asioista, joista he eivät haluaisi tietää. Inhorealismia, tai ei, mutta jatka samaan malliin loppuun asti!

Wahrheit macht frei!

Jore Puusa kirjoitti...

Kiitos. " Totuus" maksaa pilliinpuhaltajalle kirotun ison hinnan. Melkein liian ison.
Mutta vapaus tulee kyllä kuin pikajuna aikanaan (jokaiselle).
Musta nolla - olemattomuudessa vapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Paljon puhuvia tilannekuvia; eikös tuossa ole kunnallispoliitikko Wallgren jota revitään rinnuksista?

Jore Puusa kirjoitti...

En tunne miestä - mutta hän sanoi tönivälle ulkomaiselle natsille olevansa ....from city council....
ja siis lehtiö kädessä kyseli jotain natsiryhmän jäseniltä. Käyttäytyi asiallisesti mutta tönittiin väkivaltaisesti pois, myös poliisi retuutti häntä. Kummaa touhua kun fasistijengi samalla huusi: "VAPAUS". millaista ja kenen vapautta sillä tarkoitetaan?

Anonyymi kirjoitti...

Suomi 100 -itsenäisyysvuosi muistetaan jokapäiväisistä 2. maailmansodan uutiskatsauksista, ääri-ilmiöistä sekä sinivalkeasti valaistuista rakennuksista siellä sun täällä- Helsinki on iso paikka. Tänne pitäisi mahtua kaikki.

Uusnatsit ja Äärivasemmistolaiset haluavat huomiota. Tätähän heille annetaan. Natsit marssivat ja Antifa provosoi. Yritetään saada aikaan konflikti. Poliisi tekee siinä oikein ehkäistessään näitä konflikteja - Myös omaa etuaan ajatellen. Vai haluavatko poliisit, että syntyy joukkotappeluja, joissa saavat sitten suihkutella ja kuskailla putkaan näitä rähinöitsijöitä. Vähemmän paperityötäkin. Eikä media voi vetää poliisia syylliseksi kaikkeen kuten jokunen vuosi sitten oli.

Mielestäni nämä ääri-fanatiikot voidaan jättää omaan arvoonsa. Ei anneta heille sitä huomiota mitä haluavat.

Kansan kahtiajakautuminen on vaarallista aikana, jolloin Schultz ilmoittaa liittovaltiosta 2025. Nationalismi on ymmärrettävää aikana, jolloin Eurooppaa pyritään ajamaan uuteen muotoon, jossa kansallisuudet menettävät merkitystään. Onko tämä sitä Kalergisuunnitelmaa, jota katsellaan.

Näinä aikoina olisi tärkeää, että kansalaiset voivat yhdessä keskittyä tukemaan niitä asioita, joita yhdessä ajetaan: Tasa-arvo, eriarvoistumisen pysäyttäminen, syrjäytymisen estäminen... Köyhien, asunnottomien, vähempiosaisten, duunareiden, toimihenkilöiden, ylempien toimihenkilöiden, yrittäjien-pk-yrittäjien, suomlaisten täytyy pitää yhtä, jotta emme sorru hajoittamaan yhteiskuntaamme- Jota sitten hallitaan globaalisti jostain EU:n virkakoneistosta ilman meidän sananvaltaamme. Se on globalisaation riski ja tavoite- siksi globalisaatiota vastustetaan - sitä, että pieni (kasvoton) (eliitti-)joukko johtaa asioitamme. Nyt tämä jo näkyy kun hallitus tekee päätöksiä ja on "koskematon". Eriarvoistuminen on tosiasia, samoin köyhyys. Työllisyyttä ei oikeasti yritetä parantaa. Jos haluamme muutosta, siinä kansan täytyy olla yhtenäinen.
Natsit ja Äärivasemmistolaiset ja muutkin ääri-liikkeet olkoot omissa oloissaan. Ne eivät tarvitse eivätkä ansaitse huomiotamme. vaan
Anon1000

Jore Puusa kirjoitti...

Varsin samaa mieltä.
Mutta 40 vuotta olen katsonut poliisin toimia ja en näe heitä tasapuolisina.
Myös ääriainesten olisi saatava tasapuolinen kohtelu.
Vasta silloin järjestelmä toimii. Nyt poliisi on puhtaasti äärioikeiston puolella.
Suomi on ns demokratia ja parempaakaan systeemiä ei ole.
Edelleen 40 vuotta päättäjiä katsottuani metrin päästä- en muista kuin kolme neljä joita saattoi kunnioittaa siitä että he olivat hyviä ihmisiä, esimerkiksi Kai Korte, Stenius-Kaukonen, Ele Alenius ym.
99% heistä pelasi - pelaa ja tulee pelaamaan omaan pussiinsa eikä sillätavoin saada asioita koskaan toimimaan. Toisaalat ME heidät sinne äänestämme.

Anonyymi kirjoitti...

1. Kun korruptoitunut yhteisö pyrkii valta-asemiin, se on helppoa. Kaikilla on sama päämäärä: Kaikille tässä porukassa lisää korruptiota. Ei tule kiistoja.

2. Kun hyvää tahtova yhteisö pyrkii valta-asemiin, se on vaikeaa. Syntyy heti kiistoja siitä, mikä on paras tapa hyödyttää kaikkia, edustaa kansaa tms. Kun tämä porukka yrittää koostaa itsensä. Korruptiota hakeva, omaa ja kaverin etua hakeva on jo strategiansa kanssa selkeästi valmis ja toimii.

Siksi pitää nähdä oikea kohde ja löytää oikeat tavoitteet ja tehdä yhteistyötä hyväntahtoisten ihmisten kanssa - Vaikka kaikesta ei oltaisikaan samaa mieltä.
Muuten korruptio kaappaa vallan

1984-teoksessa Orwell sivusi faktaa: ainoa usko/toivo on "proleissa". Toivon, että meitä hyväätahtoisia ei voida hajottaa joukkona tai yhteisönä. Vaan hyvän asian puolesta yhdistytään ja jo kollektiivisessa piilotajunnassa yhteisesti ei hyväksytä korruptiota missään, millään tasolla, millään tavalla. Vain kansakunnan etu on se mitä tulisi ajaa :-PP

Kiitos kuvista

Anonyymi 1000
.

Jore Puusa kirjoitti...

Kunpa jaksaisi laillasi toivoa ja uskoa..
mutta hyvätkin ihmiset paljastuvat pahoiksi juuri kun ehti luottaa.
Maailma tuhoutuu -mikä on ehkä hyväkin asia.
Torakoista tulee uusi valtiasrotu eikä niillä ole jumalaa - vain tarve syödä ja lisääntyä

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on. Tuohan vaan korjaus että en toivo tai usko, vaan tilanteen tullen toimin ! Toivo ja usko on uskovaisille ja toivoville, jotka harmittelevat ja huolestuvat. Die Hard :-) Live Free! PeacE
Anon1000